Ajankohtaista

Uusin blogi

Wiilon infrarakentamishanke

Viitasaarella odotetaan päätöstä Wiilon infrarakentamisen hankehakemukseen, joka lähti toukokuussa rahoittajalle, eli Keski-Suomen liitolle. Lopullisen päätöksen tarkka aikataulu ei ole tiedossa, mutta alustavat tiedot rahoittajalta ovat olleet lupaavia.

Viitasaaren kaupunki hakee siis Wiilon infrarakentamiseen JTF-tukea, eli EU:n perustaman Oikeudenmukaisen siirtymän rahoitusta. Suomessa rahastolla pyritään kompensoimaan erityisesti turpeen energiakäytön alasajon taloudellisia, sosiaalisia ja ympäristöllisiä vaikutuksia monipuolistamalla elinkeinoja ja vahvistamalla aluetalouksia. Infrahankkeen avulla Viitasaaren kaupunki haluaa tukea alueen yrityksiä ja työllisyyttä – ja siten koko alueen elinvoimaa. Ydintoimintojen infrarakentamisen tavoitteena on vauhdittaa Wiilon kokonaisuuden syntymistä. Rakennusvalmiit tontit tekevät Wiiloon investoimisesta entistä helpompaa ja houkuttelevampaa.

Talven ja kevään aikana on ollut mukava huomata, kuinka innostuneita ja kiinnostuneita yritykset ovat olleet Wiilosta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista. Wiilo tarjoaa muun muassa sekä logistiikkakeskuksen palveluita, raskaan liikenteen kaluston ja kuljettajien palveluita että tuotannollisia tiloja. Ilahduttava määrä eri toimijoita on osoittanut kiinnostustaan joko palveluiden tuottajaksi tai niiden käyttäjäksi. Myös Viitasaaren kuntapäättäjien vankka kannatus ja tuki Wiilon edistämiselle ovat merkittävä osoitus tahtotilasta kehittää elinkeinoelämää kestävästi ja rohkeasti.

Keski-Suomen liiton päätöstä hankkeen suhteen odotetaan innokkaasti, mutta joka tapauksessaViitasaarella jatketaan toimeliaasti työskentelyä Wiilon hyväksi.

Ethän Sinäkään jää vain odottamaan, vaan otat yhteyttä Wiitaseudun Yrityspalvelu Oy:n Sampo Siikiin (puh. 044 7488124), joka mieluusti esittelee Wiilon tarjoamia mahdollisuuksia.

Viimeisimmät

Mitä Wiilo tuo Viitasaarelle?

Viitasaaren kaupunki on täynnä potentiaalia ja logistiikkakeskusalue Wiilo tulee toimimaan merkittävänä vauhdittajana paikallallisen talouden kehittämisessä ja kaupungin elinvoiman lisäämisessä. Tarkastellaan lähemmin sitä, miten tuleva logistiikkakeskusalue Wiilo voi muuttaa Viitasaaren kaupungin maisemaa ja tulevaisuutta.
Blogiin

Wiilo mukana Viitasaaren Kasvupolulla

Viitasaaren Kasvupolku® on maksuton sparrausohjelma alueen mahdollisuuksista kiinnostuneille yrityksille, joilla on aitoa kasvu- ja kehitysintoa. Sparraus tuo ulkopuolista näkökulmaa siihen, miten bisneksen voi viedä seuraavalle tasolle. Viitasaaren Kasvupolku tarjoaa eväitä erityisesti yrityksille, joilla on tarvetta tuotannon, varastotilan tai logistiikan tehostamiseen. Suomen keskeisimmälle paikalle sijoittuva logistiikkakeskus Wiilo on mukana tarjoamassa mahdollisuuksia kasvuyrittäjille.  Lue lisää
Blogiin

Kuntaliitto: Viitasaarelle kohoaa uuden aikakauden resurssiviisas logistiikkakeskus

“Wiilo-keskus tulee palvelemaan laajasti etenkin pohjoisen Keski-Suomen yrityskenttää, mutta lisäksi se on myös kansallisesti erittäin merkittävä hanke”, sanoo Wiitaseudun Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Sampo Siik. Ajatus logistiikkakeskuksen rakentamisesta on elänyt pohjoisessa Keski-Suomessa sijaitsevalla Viitasaarella jo vuosien ajan. Suurin syy pohdintaan on ollut kaupungin liikenteellisesti keskeinen sijainti Valtatie 4:n ja Sinisenä tienä tunnetun kantatie 77:n risteyksessä. Paikallisista liikennevirroista […]
Blogiin
Viesti

Saitko idean?
Pistä viestiä.