Ajankohtaista

Uusin blogi

Wiilo – Wiitaseudun logistiikkakeskus

24.2.2023

Wiitaseudun logistiikkakeskus Wiilo on toiminnallinen alue VT4/KT77:n solmukohdassa Viitasaaren keskustasta hiukan pohjoiseen, joka sisältää tuotteiden kuljetusta, varastointia ja jakelua koskevia toimintoja ja palveluja sekä myös yritysten tuotannollisia- ja liiketiloja.

Wiitaseudun logistiikkakeskus Wiiloa on ollut suunnittelemassa vuoden 2022 alusta alueen kolme merkittävää tuotannollista yritystä sekä logistiikan ja rahoituksen parissa työskenteleviä yrityksiä muualta Suomesta; vakuuttavuutta ja uskottavuutta hankkeella siis on. Uusiutuvat energialähteet ovat myös tarkastelun kohteena ja toteutuksessa tiukasti mukana. Luonnollisesti Viitasaaren kaupunki ja Wiitaseudun Yrityspalvelu Oy ovat olleet aktiivisesti mukana hankkeessa alusta alkaen.

Wiilon ytimenä toimiva logistiikkakeskus palvelee alueen yrityksiä sisältäen siis tuotteiden kuljetusta, varastointia, jakelua ja tuotantoa koskevia tiloja sekä lisäarvopalveluita kuten kokoamis- ja pakkauspalveluita. Logistiikkakeskus vähentää alueen yritysten tarvetta rakentaa tai laajentaa omia tuotanto- ja varastotilojaan, joten ne voivat tehokkaammin panostaa ydinliiketoimintansa kehittämiseen ja kasvattamiseen. Logistiikkakeskukseen keskitetty tilankäyttö myös vähentää rakentamisen materiaalitarvetta ja maankäyttöä alueen yrityksiltä. Logistiikkakeskuksen sijoittuminen Viitasaarelle VT4:N ja KT77:n liikennevirtojen solmukohtaan optimoi myös kuljetusketjuja lyhemmiksi ja siten vähäpäästöisemmiksi. Palvelukeskukseen sijoittuu mm. raskaan kaluston huoltopalveluita sekä vihreämmän logistiikan mahdollistavat kaasu- ja vetytankkauspisteet sekä sähkölatauspisteet.

Logistiikkakeskuksen tarjoamat palvelut hyödyttävät monentyyppisiä yrityksiä laajalla alueella pohjoisessa Keski-Suomessa. Wiilo tuo alueelle uusia työpaikkoja välittömästi sekä välillisesti. Wiilo ja POKEn logistiikan opintolinja tukevat toisiaan työvoiman saatavuuden ja työpaikkojen tarjonnan muodossa.

Aikataulullisesti lopullista päätöstä toteutuksesta voidaan odottaa syksyn 2023 aikana, ja infran osalta rakennustyöt alkanevat samoin jo syksyllä 2023. Vaiheittaisen rakentamisen 1. vaihe valmistunee vuoden 2024 loppuun mennessä.

Ottakaa rohkeasti yhteyttä!

Wiitaseudun Yrityspalvelu Oy

Sampo Siik

puh. 044 7488124

Viimeisimmät

Mitä Wiilo tuo Viitasaarelle?

Viitasaaren kaupunki on täynnä potentiaalia ja logistiikkakeskusalue Wiilo tulee toimimaan merkittävänä vauhdittajana paikallallisen talouden kehittämisessä ja kaupungin elinvoiman lisäämisessä. Tarkastellaan lähemmin sitä, miten tuleva logistiikkakeskusalue Wiilo voi muuttaa Viitasaaren kaupungin maisemaa ja tulevaisuutta.
Blogiin

Wiilo mukana Viitasaaren Kasvupolulla

Viitasaaren Kasvupolku® on maksuton sparrausohjelma alueen mahdollisuuksista kiinnostuneille yrityksille, joilla on aitoa kasvu- ja kehitysintoa. Sparraus tuo ulkopuolista näkökulmaa siihen, miten bisneksen voi viedä seuraavalle tasolle. Viitasaaren Kasvupolku tarjoaa eväitä erityisesti yrityksille, joilla on tarvetta tuotannon, varastotilan tai logistiikan tehostamiseen. Suomen keskeisimmälle paikalle sijoittuva logistiikkakeskus Wiilo on mukana tarjoamassa mahdollisuuksia kasvuyrittäjille.  Lue lisää
Blogiin

Kuntaliitto: Viitasaarelle kohoaa uuden aikakauden resurssiviisas logistiikkakeskus

“Wiilo-keskus tulee palvelemaan laajasti etenkin pohjoisen Keski-Suomen yrityskenttää, mutta lisäksi se on myös kansallisesti erittäin merkittävä hanke”, sanoo Wiitaseudun Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Sampo Siik. Ajatus logistiikkakeskuksen rakentamisesta on elänyt pohjoisessa Keski-Suomessa sijaitsevalla Viitasaarella jo vuosien ajan. Suurin syy pohdintaan on ollut kaupungin liikenteellisesti keskeinen sijainti Valtatie 4:n ja Sinisenä tienä tunnetun kantatie 77:n risteyksessä. Paikallisista liikennevirroista […]
Blogiin
Viesti

Saitko idean?
Pistä viestiä.