Ajankohtaista

Uusin blogi

Wiilo – Wiitaseudun logistiikkakeskus

24.2.2023

Wiitaseudun logistiikkakeskus Wiilo on toiminnallinen alue VT4/KT77:n solmukohdassa Viitasaaren keskustasta hiukan pohjoiseen, joka sisältää tuotteiden kuljetusta, varastointia ja jakelua koskevia toimintoja ja palveluja sekä myös yritysten tuotannollisia- ja liiketiloja.

Wiitaseudun logistiikkakeskus Wiiloa on ollut suunnittelemassa vuoden 2022 alusta alueen kolme merkittävää tuotannollista yritystä sekä logistiikan ja rahoituksen parissa työskenteleviä yrityksiä muualta Suomesta; vakuuttavuutta ja uskottavuutta hankkeella siis on. Uusiutuvat energialähteet ovat myös tarkastelun kohteena ja toteutuksessa tiukasti mukana. Luonnollisesti Viitasaaren kaupunki ja Wiitaseudun Yrityspalvelu Oy ovat olleet aktiivisesti mukana hankkeessa alusta alkaen.

Wiilon ytimenä toimiva logistiikkakeskus palvelee alueen yrityksiä sisältäen siis tuotteiden kuljetusta, varastointia, jakelua ja tuotantoa koskevia tiloja sekä lisäarvopalveluita kuten kokoamis- ja pakkauspalveluita. Logistiikkakeskus vähentää alueen yritysten tarvetta rakentaa tai laajentaa omia tuotanto- ja varastotilojaan, joten ne voivat tehokkaammin panostaa ydinliiketoimintansa kehittämiseen ja kasvattamiseen. Logistiikkakeskukseen keskitetty tilankäyttö myös vähentää rakentamisen materiaalitarvetta ja maankäyttöä alueen yrityksiltä. Logistiikkakeskuksen sijoittuminen Viitasaarelle VT4:N ja KT77:n liikennevirtojen solmukohtaan optimoi myös kuljetusketjuja lyhemmiksi ja siten vähäpäästöisemmiksi. Palvelukeskukseen sijoittuu mm. raskaan kaluston huoltopalveluita sekä vihreämmän logistiikan mahdollistavat kaasu- ja vetytankkauspisteet sekä sähkölatauspisteet.

Logistiikkakeskuksen tarjoamat palvelut hyödyttävät monentyyppisiä yrityksiä laajalla alueella pohjoisessa Keski-Suomessa. Wiilo tuo alueelle uusia työpaikkoja välittömästi sekä välillisesti. Wiilo ja POKEn logistiikan opintolinja tukevat toisiaan työvoiman saatavuuden ja työpaikkojen tarjonnan muodossa.

Aikataulullisesti lopullista päätöstä toteutuksesta voidaan odottaa syksyn 2023 aikana, ja infran osalta rakennustyöt alkanevat samoin jo syksyllä 2023. Vaiheittaisen rakentamisen 1. vaihe valmistunee vuoden 2024 loppuun mennessä.

Ottakaa rohkeasti yhteyttä!

Wiitaseudun Yrityspalvelu Oy

Sampo Siik

puh. 044 7488124

Viimeisimmät

Viitasaaren logistiikkakeskukseen yli kolme miljoonaa euroa hankerahaa – Wiilo-hanke käynnistyy syyskuun 2023 alussa

Viitasaarelle suunniteltu logistiikkakeskus saa yli kolmen miljoonan euron JTF-hankerahoituksen. Wiilo-logistiikkakeskuksen ansiosta Viitasaaresta tulee entistäkin keskeisempi kaupunki, sillä keskus palvelee alueen yritystoiminnan lisäksi paikkakunnan läpi kuljetettavaa runsasta materiaalien ja tuotteiden virtaa. ”Tieto rahoituksesta on huikean hieno uutinen! Viitasaari on tärkeässä risteyskohdassa etelästä pohjoiseen vievän Nelostien ja idästä länteen vievän Sinisen tien kohdatessa. Pikkasen paremmassa periferiassa uskallamme tarttua paikkakuntamme […]
Blogiin

Wiitaseudun Yrityspalvelu on SopValm Oy:n strateginen kumppani

Wiitaseudun Yrityspalvelu on SopValm Oy:n strateginen kumppani, joka mahdollistaa tilainvestoitien kautta yrityksen laajenemista ja kasvua. SopValm Oy:n uudet hallitilat ovat komeasti käytössä. ”Tämä on osa laajentumisstrategiaa, automaatioiden kehittämisen jatkumoa” toteaa toimitusjohtaja Jari Puukilainen projektista. Vierellä nyökkäilee Sofia Stark, joka on SopValmin ja konsernin operatiivinen johtaja. Molemmat ovat erittäin tyytyväisiä sekä ratkaisuun että lopputulokseen: ”Itse kun on toiminut rakennuttajana niin on saanut mitä haluaa”, naurahtaa Puukilainen. […]
Blogiin

Wiilon infrarakentamishanke

Viitasaarella odotetaan päätöstä Wiilon infrarakentamisen hankehakemukseen, joka lähti toukokuussa rahoittajalle, eli Keski-Suomen liitolle. Lopullisen päätöksen tarkka aikataulu ei ole tiedossa, mutta alustavat tiedot rahoittajalta ovat olleet lupaavia. Viitasaaren kaupunki hakee siis Wiilon infrarakentamiseen JTF-tukea, eli EU:n perustaman Oikeudenmukaisen siirtymän rahoitusta. Suomessa rahastolla pyritään kompensoimaan erityisesti turpeen energiakäytön alasajon taloudellisia, sosiaalisia ja ympäristöllisiä vaikutuksia monipuolistamalla elinkeinoja ja vahvistamalla aluetalouksia. Infrahankkeen avulla Viitasaaren kaupunki haluaa tukea alueen yrityksiä […]
Blogiin
Viesti

Saitko idean?
Pistä viestiä.